Phone

06-45905543

Email

silvia.autismecoach@zorgduet.nl

KvK-nummer:

59443545

Kleur je leven!

Op mijn positieve gedachten-kalender kwam ik deze spreuk tegen: “In het leven gebruik je alle kleurpotloden in de doos.” Dat betekent voor mij dat je je geluk óók in eigen hand hebt. Je kunt je leven zelf inkleuren met de kleurpotloden in de doos. Er kan van alles in je leven gebeuren, zoals de diagnose Autisme krijgen, maar je bent zelf verantwoordelijk hoe je met deze dingen omgaat. Het leven is niet altijd leuk en makkelijk. Maar als je de tools kunt vinden die je kunt gebruiken om je leven richting te geven, dan heb je veel dingen zelf in de hand.

Zelf heb ik veel meegemaakt in mijn leven. Dingen waar je echt niet zomaar overheen bent. Door het beroep wat ik uitoefen, de opleidingen die ik gedaan heb én door hoe ik in het leven sta, heb ik geleerd hoe ik zelf het heft in handen kan nemen, hoe ik mijn kleurpotloden kan gebruiken. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Als je bijvoorbeeld negatieve gedachten hebt door dingen die gebeurd zijn, is dat waarmee jij je brein voedt. Je kunt leren negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Hierdoor kun je positieve ervaringen krijgen. Daardoor ontstaan nieuwe verbindingen in het brein waardoor nieuw gedrag kan ontstaan. Er is interactie tussen jouw zenuwstelsel, je lichaam, je omgeving. Een positiever gevoel, betere gezondheid, zelfverzekerder… Het is een opwaartse spiraal in plaats van neerwaarts.

Wil je hierover meer weten of mee aan de slag? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking. Ik ben autismecoach en ervaringsdeskundige.

Recommended Articles