Phone

06-45905543

Email

silvia.autismecoach@zorgduet.nl

KvK-nummer:

59443545

Column van Zorgduet Autisme Coaching

Silvia schrijft met enige regelmaar een blog/column voor een regionale krant, deze verzamelen we op de huidige pagina. Klik op de kleine afebeeldingen voor een grotere weergave. Veelal kun je daar dan ook nogmaals op inzoomen.


De (mogelijke) effecten van sociale activiteiten op mensen met autisme

(klik de afbeelding aan voor een grotere weergave.)

 Een paar weken geleden gaf ik een feestje voor mijn zakencollega’s ter ere van mijn 10-jarig jubileum als ondernemer en voor de opening van mijn nieuwe praktijkruimte. Het was een heerlijke middag met geweldige mensen uit mijn zakelijke netwerk. Voor mij was het echter een grote uitdaging om dit te organiseren. Natuurlijk waren er mensen die mij hielpen, maar mijn lichaam is in tijden als deze niet altijd ondersteunend. Ik heb onder andere een reumatische ziekte en autisme. Dus na deze leuke dag kreeg ik te maken met vreselijke hoofdpijn en mijn hele lichaam deed pijn. Ik begrijp nu dat dit komt door de zware stress die ik ervaar als ik dit soort dingen doe. Dit probleem heb ik ook als we bijvoorbeeld op vakantie gaan. Ik heb altijd een dag nodig om bij te komen van de reis heen en een dag voor de terugreis. Veel mensen met autisme hebben chronische pijn of andere lichamelijke beperkingen. Er wordt hiernaar op allerlei vlakken nog onderzoek gedaan. Zo las ik laatst bijvoorbeeld dat autisme, hypermobiliteit en het Ehlers-Danlossyndroom vaak met elkaar samen gaan. Ook chronische darmproblemen komen vaak voor bij mensen met autisme. Ik vraag mij dan af of dit komt door de stress die mensen met autisme heel veel en vaak voelen. Het is inmiddels bekent dat chronische stress ook chronische lichamelijke klachten veroorzaakt. Het kan natuurlijk ook en én zijn. Dus dat deze aandoeningen vaak bij mensen met autisme voorkomen en dat ze verergeren door de chronische stress. Door lezingen in de buurt te geven doe ik mijn best om onze maatschappij te vertellen hoe het leven kan zijn voor mensen met autisme. Ik probeer zo anderen met autisme te helpen en vrienden en familieleden van mensen met ASS meer begrip te geven. En in mijn autismecoachpraktijk coach ik mensen met ASS om ze te leren omgaan met de moeilijkheden in het leven. En ook te laten zien dat autisme niet persé een handicap is, het kan ook voordelen hebben. Het belangrijkste van mijn verhaal is dat ik heb geleerd hoe ik o.a. meditatie en yoga kan gebruiken om me beter te voelen en ook om meer balans in mijn leven te krijgen. Door deze tools in te zetten en veel rust te nemen had ik genoeg energie om naar een ​​feestje te gaan waarvoor ik was uitgenodigd. Ik ben niet tot het einde gebleven, maar ben wel een paar uur geweest.


Beperking = Kracht


klik de afbeelding aan voor een grotere weergave.


Uiterlijke schijn…


klik de afbeelding aan voor een grotere weergave.


Autisme, relaties en communicatie

klik de afbeelding aan voor een grotere weergave.


Levensveranderende tip

klik de afbeelding aan voor een grotere weergave.


Artikel over Zorgduet Autisme Coaching

Klik op de afbeelding (van het artikel hieronder) voor een grotere weergave.


Zie je het boekje welke Silvia in haar handen heeft op de foto?

Deze kun je hier als gratis PDF downloaden, je moet je wel eerst even registreren.


Grenzen, waar ligt jouw grens ?

Nederlands Paperback 9789464481907 Druk: 1 april 2022 68 pagina’s € 18,75

In dit boekje heeft Silvia bij het onderwerp “autisme” voor een luchtige aanpak gekozen. Behalve Autismecoach te zijn, heeft zij zelf ook een ASS diagnose. Daarnaast heeft ze ruime ervaring in het begeleiden van mensen met autisme, wat er voor zorgt dat ze als geen ander inzicht heeft in de problematiek waarmee iemand met autisme te maken krijgt. Dit boek is tot stand gekomen n.a.v. de autismeweek 2022, met als thema grenzen. Voor Silvia aanleiding, de cartoons gemaakt door Rick Dijs t.b.v. de Zorgduet social media kanalen te bundelen en te voorzien van een aantal informatieve artikelen van haar hand. Silvia: Middels dit boekje probeer ik je meer inzicht te geven in autisme. Heb jij zelf autisme en zoek je handvatten, of heb je hulp nodig in “hoe” je de dagelijkse dingen anders kunt aanpakken of bekijken? Neem dan gerust eens contact op, of maak een afspraak. Verder hoop ik dat je veel leesplezier hebt beleefd aan mijn artikelen en de begeleidende cartoons.

Via deze link kun je de eerste pagina’s alvast zien, om een indruk te krijgen.
Het boekje is bestelbaar via de lokale boekwinkel, of de online bestelsites zoals bijvoorbeeld BOL.com